Son Dakika
Geçtiğimiz hafta Cuma günü, Saat: 17:00’de Kestel Kültür Merkezinde Kent konseyi seçimleri yapılacaktı ki, pandemi nedeniyle ertelendi..
Belediye Başkanı Önder Tanır’ın çıkaracağı adaya oluşan tepkiden dolayı, bir çok dernek, bazı muhtarlar ve Odalar birlik olunca, kongrenin pandemi bahanesiyle ertelenmesi de, bence yerinde ve kurnazca bir karar oldu.
Bir daha, Kent konseyi konusu gündeme gelir mi bilinmez.
Muhtemelen, türlü tezgahlar düzenlenerek gelebilir. Veya, Önder Tanır’ın 2.5 yıl kalmış başkanlığı süresince de, bir daha da gündeme gelmeyebilir.
Kent konseyi öncesi, muhtarlar derneğinde neler yaşanmış, ona bir göz atalım.
Önder Tanır, muhtarlara şelalede bir kahvaltı verir. Kahvaltı dediğime bakmayın, öğleden sonrasına kadar sarkan bir toplantı. Burada, yaptıklarını değil de, yapacaklarını anlatır. Muhtarları etkilemeye çalışır.
Kimisini etkilerde.
Konu kent konseyi meselesine geldiğinde, “Önemli bir konu değil, 7 kişi seçilecek” diyerek konuyu kapatır.
35 muhtar içerisinden, Kent konseyinde oy kullanacak 20 muhtar seçilir.
Ve aralarından çıkacak bir muhtarın, Kent konseyinde başkan olmasının daha iyi olacağı ve Şuan ki, muhtarlar derneği başkanı Necdet Diler’in bu iş için uygun olduğu fikrine hep birlikte karar verirler.
Maksat, muhtarların oylarının da burada bölünmemesini sağlamak.
Fakat, aradan geçen 2-3 gün sonrasında Necdet Diler, işlerini öne sürerek, aday olmayacağını yakın çevresindekilere söyler.
Alınan kararı çiğnediğini belirten, Çataltepe muhtarı Mehmet Arslan, ise, anlaşmaya uyulmadığını, baskılara maruz kaldıklarını, yerel iktidarı karşılarına almak istemedikleri için, kendi menfaatlerini düşündüklerinden dolayı, böyle bir yol izlediklerini vurgular.
Yine de, muhtarlar derneği whatsapp gurubundan sürekli birlik çağrısı yapar.
Çağrısına karşılık bulamayınca, yolları ayırmanın daha mantıklı olduğunu düşünür ve istifa ettiğini açıklar.
Henüz istifasını yazılı olarak vermeden, hemen guruptan çıkarıldığını belirten Çataltepe Muhtarı, “Ben ömrümce dik durdum, dik yaşadım. Asla da tükürdüğümü yalamadım. Gönlünde karanlık olanın umutlarında aydınlık olmaz” diyen Arslan, “Ben asla bindiğim gemiden yarı yolda inmedim, Menfaati bitenler bizleri terk etti” diyerek, ne kadar kararlı bir insan olduğunu göstermiş oldu.
Kendisinin istifa etmesinin ardından, daha çok bu dernekte istifa yaşanır. Bu dernek, kimsenin tekelinde olan bir dernek değildir. Ben, birleştirici olmaktan yanayken, karşımızdakilerin, menfaatlerinden yana olduklarını gördüm.
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan muhtarların, halka değil de, birilerine yaranma çabası içinde olduklarını görmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.
“Eski kuşak muhtarlar ile yeni kuşak muhtarların arasındaki en büyük fark da budur” diyen Mehmet Arslan, Muhtarların esli görevlerini unutmamalarını, kimsenin değirmenine su taşımamaları, sadece ve sadece halkına hizmet etmeleri gerektiğini ifade etti.
Burada, Çataltepe Muhtarına katılmamak elde değil.
Dediklerinin her cümlesine kadar sonuna kadar katılıyorum.
Eğer, bir muhtar mahallesinde/köyünde iz bırakmak istiyor ve gelecek kuşaklarda da adından söz ettirmek istiyorsa, arkasında temiz bir geçmiş bırakmalıdır.
Zigzaglarla gidilen yolların, çıkmaza gittiği unutulmamalıdır.
“Çataltepe Muhtarı ve Gerçekler” için 1 yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
18 Eylül 2023 Yazarlar
16 Eylül 2023 Yazarlar
15 Eylül 2023 Yazarlar
02 Eylül 2023 Yazarlar
Biz osmanlıya karakol köy olarak kurtulmuşuz geçmisimiz gelecegimizin teminatıdır benim atalarım yillarca bu topraklarda yasamış birileri gibi 120 yıllık geçmiş degil 719 yıllık geçmişe sahibiz birileri bizi hafife almasın ÇATALTEPE Herzaman agırlıgını korumak zorunda biz kimsenin ne uşağı nede kölesi olduk UÇ BEYLIKTEN GELEN gecmisimize zangocluk yaptirmayiz