logo

CHP İNEGÖL DE YÜKSELİŞE DEVAM EDİYOR

Sevgili okurlarım,
Bugün ki yazımızda Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Örgütünü, genel bir bakışla değerlendireceğim.
“Etnik köken üzerinden siyaset olmaz ”
Yıllardır yakından tanıdığım,geçmişte aktif olarak da içinde de yer aldığım İnegöl İlçe Örgütü’nün bugünü ile geçmişine genel bir göz atacağım.
Bazı sonuçları ise somut örneklerle analiz etmeye çalışacağım.
Memleket doğduğun yer değil yaşadığın ve sosyal , siyasal, ekonomik, kültürel katkı sunduğun yerdir.


Zemci Şahin Anadolu’nun bir köyünden yoksul bir ailenin çocuğu ,olarak İnegöl’e gelmiş,yıllarını İnegöl’e katkı sunarak geçiren iş insanı ve siyasetçidir.
İnegöl ilçe Başkanlarının bir çoğunun yönetiminde yer almış bir isim.13 Ağustos 2023 tarihinde yapılan ilçe Kongresiyle ilçe başkanı olmuştur yani delege oyuyla seçilmiş bir ilçe başkanıdır.
Demokrasinin gereği budur, seçimle gelen,secimle gider
31 Mart Yerel Seçimlerini yükselişle tamamlamış yönetimdir .(yönetimi , kadın genclik kollarını ve tüm bileşenlerini tebrik ederim)
Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürler.
CHP demokrasi özgürlüklerin ve hak aramanın savunucusu bir partidir.
Partinin geçmiş yerel seçim sonuçlarına baktığımızda da rakamsal veriler başarının doğruluğunu ortaya çıkarıyor istatistikleri inceleyin.
Örgütün gençlik kollarından gelen ve 30-35 yıldır İnegöl Cumhuriyet halk Partisinin bir çok yönetiminde de yer alan Zemci Şahin’in payı çok büyük. Aday Ali Doğan’ın da aynı şekilde partinin gençlik kollarından köklü bir geçmişi olması, hitabetinin güçlü olması,seçim sürecinde kapı, kapı gezerek insanlara dokunması haliyle başarıyı beraberinde getirmişti.
Burada şunu da belirtmek istiyorum:geçmişte görev yapmış ilçe başkanları ve adayları asla başarısızlıkla suçlamıyorum.Hepsi değerli emek vermiş insanlar. (Hepsini saygı, şükranla anıyorum)
Zemci Şahin’in İnegöl CHP Örgütü’nde yaptıkları,sadece yerel seçimlerde ki başarısıyla sınırlı değildir.
Sürekli olarak yaptığı mahalle ve köy ziyaretlerini sosyal medya hesaplarından ve basından sıkça görüyoruz.
İnegöl’e ait sorunlar karşısında anında gerekli çözümü basın açıklaması ile sunması,yerinde açıklamalarıyla İnegöl basınında ve sosyal medyada eksik olmayan bir sima olarak karşımıza çıkan bir başkan özelliği var.
“Aslında, İnegöl’ün nüfusunun yaşayan etnik kimliklerin illere göre dağılımını göz önünde bulundurulması gerek”
İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin yönetimindeki partinin yükselişini ,son günlerde yapılan anketlerde de net bir şekilde ortaya koymaktadır.
Seçmen eğilimlerini ölçmek amacıyla,İnegöl’de 1530 kişiyle yapılan ankette,CHP İnegöl’de oy oranını büyük oranda artırdığı görülmekte.%20.17 gibi bir oy aranı alan CHP 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ki %12-15 oy oranlarını bile çok geride bırakmışa benziyor.
Bu yazımla İnegöl İlçe Örgütünde ki doğruları yerinde tespit etmek istedim.
“Yiğidi öldür hakkını inkar etme’’ ilçe Başkanı Zemci Şahin büyük olasılıkla uzun yıllar İnegöl’e siyasi anlamda hizmet sunmaya devam edecek görünüyor.
“Birlikten güç doğar”

Share
141 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+10 = ?