logo

DOLU ve FIRTINA ÇİFTÇİYİ VURDU

DOLU ve FIRTINA ÇİFTÇİYİ VURDU
İlçemizde 23 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen şiddetli fırtına ve 7 Haziran 2013 tarihindeki dolu yağışı sebebiyle 12 köyde 1.135 çiftçinin yaklaşık 10.000 da alandan fazla tarım arazisinde zarar meydana gelmiştir.
Hasar tespit çalışması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli tarafından yapılan tespit sonucu bakanlığa sunulmak üzere İl müdürlüğüne gönderilmiştir.
Konuyla ilgili konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yener ALGAS, “Çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Umarım bu durumların aynısı bir daha yaşanmaz. Her türlü afet için bakanlığımızın 2005 yılında yayınladığı 5363 sayılı Tarım sigortaları Kanunu gereği tüm çiftçilerin TARSİM yaptırmaları gerekmektedir. Buna rağmen, müdürlüğümüz teknik elemanlarınca zarar gören köyler için hasar tespit tutanakları hazırlanmıştır” diyen ALGAS, Köy muhtarlarının bu tür konulara duyarsız kaldığını dile getirerek, “Köy muhtarları her iki afette de müdürlüğümüze hiçbir şekilde ihbarda bulunmamışlardır, benim ve personelimizin köyleri gezmesi ile zarar gören vatandaşlara yardımcı olunmaya çalışılmıştır. Bu tür afet anlarında muhtarlarımızın gece gündüz, hafta sonu fark etmeden beni aramaları durumunda tespit çalışmaları yapılacaktır” şeklinde konuştu.

13 Haziran 2013 12:01:36Son Güncelleme: Etiketler: » » »
Share
766 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?