Son Dakika


Bir önceki sayımızda, manşetten haber yaptığımız “Altı da üstü de zehir” adlı yazımız ilçede oldukça büyük ses getirdi ve bu konudan sadece bizlerin değil, toplumun her kesimin rahatsız olduğu gerçeği ortaya çıktı.
Gazetemizde ve web sayfamızda en çok okunan haber oldu.
Bu duyarlılık bizleri de memnun etmeye yetti.
Başka bir güzel haberde, geçtiğimiz hafta içerisinde meydana geldi.
Mahkeme, Bursa Çimento Fabrikasının Kapasite artırımına “DUR” dedi.
Bu sevindirici haber, Bursa Akademiler Odasında yapılan bir basın açıklamasıyla, halka duyuruldu.
Çok önemli bir gelişme, burada emeği geçen herkesi kutluyorum.
Ama, emek hırsızlığını da kimsenin yapmasına müsaade etmeden…
Eğer, insanoğlu at gözlüğünü çıkarıp bakarsa, çevresi için, suyu, taşı, toprağı ve sağlığı için mücadele eden kesimin SOL kesim olduğunu görecektir.
Sol, duyarlılıktır.
Sol, başkasının acısını kendi içinde hissetmektir.
Sol, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dik durabilmektir.
Kısaca; Sol, insan olabilmektir.
Emek hırsızlığı yoktur Sol anlayışın içinde.
Ne olduysa, nasıl olduysa bu anlayışı kendince birileri değiştirme çabası içine girmişler.
Yılların verilen mücadelesini sahiplenmek gibi…
Bu, Çimento Fabrikasına karşı yapılan mücadeleyi, siyasi bir partinin kendi zaferiymiş gibi göstermeye çalışması emek hırsızlığından başka bir şey değildir.
Çünkü, Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Partiler, Muhtarlar Derneği, Muhtarlar, Siyasi Partilerimiz ve bazı meclis üyelerimiz yapılan bu eyleme destek vermişlerdir.
Fakat, hiçbirisi çıkıp bunu kendisine maletmemiştir.
CHP Kestel ilçe başkanlığının da, bunu kendi zaferiymiş gibi göstermeye hakkı yoktur.
Bursa Barosu, Bursa Tabib Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Kestel Halkı Çevre İnsiyatifi ve DOĞADER, CHP’nin Yenimahalle de düzenlemiş olduğu bu konuyla ilgili panele katılmayarak, rahatsız olduklarını göstermiştir.
CHP’den Bursa Milletvekili olabilmek için kendisine siyasi çıkar elde etmeye çalışan, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi başkanı Ali Uluşahin’in konuşmacı olarak katıldığı panele, kimsenin ilgi göstermemesi, panelin fos çıkması, taşıma insanlarla panele ilgi varmış gibi gösterilmeye çalışılması da işin ayrı bir gülünç tarafı…
CHP Kestel ilçe başkanlığının düzenlediği bu panele, CHP il yönetiminden kimsenin katılmadığı dikkatlerden kaçmazken, İl başkan yardımcısı olan Kahraman Atlı ve Zeynel Üngör’ün panele neden ilgisiz kaldığı ise, ayrı bir merak konusu.
Bu halk, her zaman hak edene hak ettiğini vermiştir.
Panele yansıyan da budur.
Şimdi bakıyorum, sosyal medyadan haksız eleştirilerle, davanın gerçek sahipleri linç edilmeye çalışılıyor.
Hazımsızlığı bir kenara bırakıp, “Sezar’ın hakkı Sezar’a” verilmeliydi.
Bu yapılmazsa; parçalanmalar, bölünmeler ve beklenen çöküş gerçekleşir.
Kaybeden; şahıslar değil, parti olur..
Bunu, hafızalara birilerinin iyice kazıması gerekir…
Kestel Halkı adına başından beri bu oluşumu yöneten, mahkemelere müdahil olan Hatice Doğan ve Erol Altınyıldız’ı verdikleri bu onurlu mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.
Bunun henüz bir başlangıç olduğunu, mücadelenin daha da büyüyerek süreceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur.
Yeter ki, birileri gölge etmesin…
Kalın Sağlıcakla…
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
13 Ağustos 2026 Yazarlar
13 Ağustos 2026 Yazarlar
03 Ağustos 2026 Yazarlar
02 Ağustos 2026 Yazarlar