Son Dakika
Değerli Okuyucular
Kadirşinas Dostlar.
Uludağ OSB Organize Sanayi Bölgesinin oluşumunda, KESİAD başkanı olarak aktif görev almıştım. Oluşumun bütün aşamalarında konuya Kestel’li bir sanayici olarak ciddi katkıda bulunduğuma inanıyorum. MHP’li bakan A. Kenan TANRIKULU ve MHP’li Gürsu belediye başkanı Asım AYKUL, desteği ile mümbit tarım arazilerine önce GÜSİAD önderliğinde GÜRSU OSB, 2000 yılında kuruldu.
Daha sonra 2016 yılında Kestel 2. Sanayi bölgesinin IOSB olarak bakanlığa müracaatımız üzerine sayın Valimiz Münir Karaloğlu’nun doğru ve dirayetli katkıları ile Uludağ OSB oluştu. Bilinsin diye yazıyorum. ULUDAĞ OSB ismi sayın vali KARALOĞLU’nun önerisidir, kabul görmüştür.
Benzer şekilde Ak Parti grup başkanı Faruk Çelik beyin siyasi desteğiyle 2004 yılında KESİAD öncülüğünde KOSAB, Kestel OSB kurulmuş oldu.
“Kestel de zaten 4 OSB var. İlçe 5. OSB’yi kaldırmaz. OSB yapmak yerine, meyveciliğin, fidancılığın ve tarımın gelişmesi için çalışmalar yapılmalıdır.” diyenler azımsanmamalıdır. Kestel de dört sanayi bölgesi mevcuttur. Beşinci bir OSB fazla gelir sanıyoruz.
Kestel’e Bursa iş dünyasının, Ankara eliyle kurmak için hazırlık yaptığı, hatta “İleri Teknoloji Sanayi Bölgesi” adı altında tabelasını da dikerek kolları sıvadığı devasa bir sanayi bölgesi oluşturulmak istenmektedir.
Bu yer Kestel sınırlarında Soğuksu ve Seymen mahallelerinin (köy) tapulama sahasında ve Bursa merkezine sadece 34 km’lik mesafede. 1200 stadyum alanı ve 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde tarım yapılabilir bir arazidir. 5 milyon metrekareye genişletilmek üzere kamulaştırılmıştır.
Bursa’mızın yetiştirdiği fevkalade kıymetli hizmetlerde bulunan, DSİ bölge müdürlüğü yapmış ,1994-1999 dönemi eski Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın
diyerek itirazını beyan etmiş, Kestel gönüllülerine ve doğal yaşamı önceleyenlere çağrıda bulunmuştur. “Kestel gönüllülerini birlik olarak Kestel için ortak çalışmaya davet etmişlerdir.
Yöntem gösteren Başkan SAKER’in önerisi “HOLLANDA MODELİ UYGULANMALI ” olmuştur.
Kestel’de şeftali, armut ve çilek başta olmak üzere çok sayıda meyve yetiştirildiğini ve ihraç edildiğini hatırlatan Saker, şöyle devam etti: “Ağaköy de yetiştirilen Santa Maria armudu, dünyaya ihraç ediliyor. Kestel neden böyle bir markayı içinden çıkarmasın? ABD’den sonra dünyanın en büyük meyve üreticisi olan Hollanda, köy ölçekli kooperatifçilik modeli ve uygulamalı ziraat mektebi sayesinde bu noktaya geldi. Kestel’de kurulacak yeni bir OSB, ilçenin tarım ve turizm kimliğine darbe vurabilir” dedi.
Ben bu rant yapılanmasından 18 Eylül 2022 tarihinde inanmayacaksınız Newyork-Manhattende haberdar oldum.
Tevafuken orada, ayaküstü de olsa bakan Murat KURUM ile Seymen de yapılacak Toki konutlarını, Alaçamda bakan oluru ile başarılan sit planını konuştuk.
Bir sonraki kavşakta ise inanmazsınız,
Bilim Teknoloji Sanayi bakanı Mustafa Varank, kızım ile fotojenik bir görüntü şansını bize sundu.
Sanayici olunca BESOB Çataltepe sanayi ve Soğuksu OSB’yi sormadan edemedim. Çataltepe’yi unutun. Soğuksu geliyor dedi. Dinlediklerim bende saklı. Uzun bir muhabbet.
Görüştüğüm tarih 18 Eylül 2022. Yer Manhatten/ Newyork- USA.
İnanıyorum ki, Mustafa VARANK’ın Bursa’dan vekil olması, Kestel de Önder TANIR’ın başkan adayı yapılmaması, OSB planının yerel seçim sonrası 22 Nisan 2024’te askıya çıkarılması tamamen bu “İLERİ TEKNOLOJİ SANAYİ BÖLGESİ” oluşumu ile bağlantılıdır.
Gününüz neşeli verimli geçsin.
Sağlıcakla kalın huzurlu olun.
18 Mayıs 2024 06:41:43Son Güncelleme:BENZER HABERLER