Son Dakika
Kestel ilçemizde 1940’lardan beri ilçe halkının önemli gelir kaynaklarından olan Süs bitkileri ve meyve fidancılığı işini yapanlar önce dernek çatısı altında örgütlenmişlerdi.
Gelişen sektör işlerinin daha verimli olacağı kanaati ile hareket ediyorlardı. Ayrıca bazı imkanlardan faydalanmak istediler. Önemli girdi maliyetlerinin aşağı çekilebilmesi düşüncesi ile 2000 yılında da derneği kooperatif çatısı altına çektiler. Aynı zamanda isimleri de ‘S.S Kestel Süs Bitkileri ve Meyve Fidancılığı ve Üretim Pazarlama kooperatifi’ ne dönmüş oldu. Halen devam ediyor. 150 kadar esnaf çiftçimizin kayıtlı üye olduğu kooperatif üyelerine bir çok konuda destek oluyor. Fayda sağlıyor. Pazarlamada da fayda üretiyor. Muhasebe ve takip konusu birlikte çözülmüş oluyor.
Kooperatif üç dönemdir Ali Güner, yönetiminde devam ediyor. Selef başkan İbrahim Özcan dan görevi 2014 de devralan Ali Güner, ekibi çıtayı yukarıya taşıma arzusunu ulusal ölçekte fuar ziyaretleriyle gösterdi. Bir çok KESTEL firması yurt içi fuarlarda katılımcı olarak boy gösterdiler. İşte onlar şimdi Almanya’daki Essen kentinde IPM fuarında da katılımcılar. Kendilerine yeni pazarlar arıyorlar.
Kestel’in önemli gelir kapılarından biri olan bu sektörde çalışanlar herhalde Kestel halkımızın yarısını teşkil etmektedirler. Çıtayı daha da yükseltmek anca mümkün oldu. Yurt dışında fuara katılımcı olmak kolay iş değildir. Emek ister. Para ister. Zaman ister. Bilgi ister. Cesaret ister. Zordur vesselam.
Bu fuarda Bursa Büyükşehir belediyesi iştiraklerinden olan Tarım AŞ’nin standında konumlandılar. Duyumlara göre. Kestel belediyesi de galiba yol ve konaklama yardımında/desteğinde bulunmuş.
Hayalleri büyük, gerçekleşmesini umdukları bir kaç projeleri var. Devletimizin ilgili kurumlarının desteğine güveniyorlar.
Başaracaklarına inanıyorlar. Belediyemizden daha fazla destek bekliyorlar. Bütün fidancıları kapsayacak ortak sergi alanı en öncelikli arzuları.
BENZER HABERLER