İYİ PARTİ KESTEL İLÇE TEŞKİLATI BASIN AÇIKLAMASI

EKONOMİ: Hani, ekonomi dünyanın ilk 10 ekonomisinin arasına girecekti? Türkiye gire gire enflasyonda ilk ona girdi.
Vatandaş tencereyi kaynatma derdine düştü. Emekliye huzur yok. Çalışan mutsuz. Esnaf siftahsız. Köylü perişan olmuş. Damat ise ekonomiden zerre kadar anlamıyor.
Milletimizin her ferdi, bu şartlarda kalabildiği için bunların hepsinden daha iyi ekonomist. Damat efendi diyor ki; “Yok efendim atlattık, yok efendim dengelendik. Birde hedefleri tutturduk demez mi?” Enflasyon hedefi %5’ti, yıl sonunda %20’yi tutturdu. Dolar tahmini 4 liraydı, yıl sonunda 5,3 lira oldu. Neyi tutturdun.
Papaz yok, Ambargo yok, Trump’tan Tweet yok, Putin’den tehtit yok. Ama, dolar 5,3 ve Euro 6,03 tl. Dövizin yükselmesinin sebebi nedir.?
Madem ekonomi çok iyiydi, çağ atlıyorduk 8 Ocak 2019 günü parti grup konuşmasında, sayın Cumhurbaşkanı milletin alın teriyle kazanıp, devletimin ve milletimin kalkınması için ödediği vergilerin paralarını ne için dağıtıyor?
AKP hükümeti, her seçim öncesi olduğu gibi bol keseden para dağıtmaya başladı. Eğer ekonomimiz çok iyiyse, aynı günün akşamı benzine ve mazota neden zam yaptınız?
Yapılacak olan yardımların nereden alınıp nereye verildiğine bakalım.
1- Sosyal yardım alan 2,5 milyon kişinin 150 KWA kadar elektriğini devletin ödeyeceğini, yani buna göre “Düzenli sosyal yardım”alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kilowatt saate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak ödeneceğini söyledi.
Acaba diyoruz ki: Devlet 2,5 milyon insanın elektrik borcunu ödemek yerine, bu insanların içinden çalışabilecek olanlarına iş verse daha iyi olmaz mı.? Yan taraftaki masadan duyar gibi oluyorum.Vatandaş diyor ki “Üretmeyen devletin” hangi işinde çalışılacak.
2- Kart borcunu ödeyemeyenin borcu, ziraat bankası kredisi ile kapatılacak. Ziraat bankasından alacağı krediyle, diğer bankalara olan borcunu kapatacak.
Yani, vatandaş borcunu yine borçla ödeyecek. Bankalar birliği raporuna göre, 3 milyon 248 kişi kredi kartıyla bireysel kredi alacakları yüzünden yasal takipte. Bankadan yapılan açıklamaya göre “Birleştirilen ihtiyaç kredisi” kredi kartlarına uygulanan aylık faiz oranlarından uygun şartlar ile 24 aya kadar aylık %1,10 ve 60 aya kadar aylık %1,20 faiz oranlarıyla müşterilere sunulmaktadır. Cesaret eden varsa alsın.
3- “2019’da yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandırılacak” denildi.
AKP iktidarları döneminde toplamda 1,8 milyon esnaf ve sanatkara 93,4 milyar lira kredi kullandırdı.
16 yıldan bu yana esnafın yanında gözükenler, şunu iyi bilmeliler ki, esnafa maddi yardım yaparak değil, onların sorunlarını dinleyerek çözüm yolları bulurlar.
Esnafın derdi nedir? Esnaf ne istiyor. Devlet babadır. Esnaf ise müşteridir. Bu gibi konular uzmanların karşılıklı görüşmeleriyle çözülür.
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 2017 ve 2018 yılının ağır geçeceğini önceden söylemişti. Doğruları gerçekleri söyleyen Ekonomi Bakanı neden böyle söyledi diye görevinden alındı.
Ama maalesef ekonomimizin başına ekonomist olmayan birinin getirilmesi ile nereye nasıl gideceğimiz meçhul duruma gelmiştir.
Allah Sonumuzu Hayır eyleye.. Saygılarımzla.

İYİ Parti Kestel İlçe Teşkilat Başkan yardımcısı Enver Şahin
İYİ Parti Kestel İlçe Basın ve Sosyal medyadan sorumlu başkan yardımcısı Yalçın Korkmaz

195 Kez Görüntülendi.

SENDE YORUM YAZ