Son Dakika
Değerli Okuyucular.
Kıymetli Can Dostlar.
Dünyamızda artık kabullendiğimiz şehir hayatımız bizleri yıpratıyor. Önümüze yığınla sorun çıkarıyor. İstemesekte bir yığın zorunluluklar ortaya çıkıyor. Bunlara bağlı olarakta hayatımız çoğumuz İçin çekilmez bir hal alıyor. Büyüyen ve kalabalıklaşan şehirlerimizde onlarca çözülmesi gereken sosyal ve fiziki mesele var.
Sosyal olarak, etnik kökeni olan sıkıntılarımız mevcut. Halen beraber olmakta, hemşehri olmakta zorlanıyoruz. Kendimizi ayrıştırıyoruz. Oralı, buralı veya şu özellikli, bu özellikli olmakla övünüyor, kaynaşamıyoruz. Bir ve bütün olamıyoruz.
Halbuki bütün insanlığın kabul ettiği, barış ve kardeşliğin temeli olan sporu yaşam felsefesi olarak benimseyebilsek hayatımız çok daha rahatlar. Spor aktivitelerini çoğaltsak, daha sağlıklı, daha dinamik, daha özgüvenli, daha mutlu olabiliriz. Bunun aksini düşünmek doğru olmaz. O halde daha fazla SPOR, daha fazla SPOR, daha fazla SPOR yapmalıyız. Nerede??!! Hangi tesislerde??!! Ama nasıl ??!!!
Bugün için ilçemiz Kestel’in nüfusu 75 binler civarında olduğunu biliyoruz. Genç nüfusumuz 0 ile 25 yaş aralığındaki evlatlarımız 25 binler dolayındadır. Yaklaşık 17 bin yavrumuz okullarımızda eğitim görmektedir. Yine bu grup yavrularımızdan 3000 kadarı lisanslı olarak spor yapmaktadır. Totalde ise okullarımızda tahmini 10 bin kadar yavrumuz birebir çeşitli branşlarda sporu yaşam kültürü olarak kabullenme yolundadır.
Spor deyince hemen ve öncelikli olarak aklımıza Futbol geliyor. Bu doğru değil. Futbol dışında da bireysel olarak spor daha kolay ve bağımsız yapılabilir. Orta ve ileri yaşlarda bireysel spor aktiviteleri mecburiyetimizdir. Ancak kabul edelim ki , Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, vs gibi takım oyunları ve müsabakalar, sosyalleşmenin, kaynaşmanın, paylaşmanın temelidir. Toplumun ortak sevinci ve buluşması için çok önemlidir.
İlçemizde bireysel spor dallarında yavrularımız oldukça başarılılar.
İşte onlardan bir demet…
Esasen konumuz tesisleşme…bu konuda yapılması gereken çok şey var. Fakat onun öncesinde kulüpleşme, organize olmak gerekmektedir. Herşeyi devletten, belediyen bekleme kültürümüzü terk etmeliyiz. Organize olmalı ve ilgili kurumların desteğini talep etmeliyiz.
Yıllar önce, 1952 yılında Kestelspor’un temeli olan EFSANE takım Kestel ÇİLEKSPOR’u kuran Cavit başkan ve arkadaşlarının, ha keza Terzi Kemal’in çabaları kulüpleşerek bu ilçeye şampiyonluk sevincini yaşatmışlardır.
Bugüne dönelim. Kestel de sadece yedi spor kulübü bulunuyor. Bunlardan üçü kamu yönetiminin elindedir. Efsane ÇİLEKSPOR, Kestel Belediyespor olarak devam etmektedir. Kestel Belediye Gençlik ve Spor kulübü, Kestel İlçe Gençlik Spor kulübü dür. İsimlerinden de görüldüğü gibi
Belediyemizin ve yerel idarenin yönetim ve desteği altındadır.
Diğer dört kulübümüz tamamen özel ve farklı çalışmalar yapmaktadır. Ancak ikisini Kestelin gençleri ve geleceği için ayrı değerde görmek gerekiyor. Biri isimsiz bir gönül eri kardeşimin takdir edilmesi gerekli yaşam kültürü sonucu kurulmuş ORBAYSPOR kulübü, diğeri de spor olmazsa olmaz diyen spor eğitmeni kıymetli Bülent Hoca’nın kurduğu KESTEL GENÇ YETENEKLER spor kulübü dür.
Diğer ikisi ise, Gölbaşı Atlı Cirit Spor Kulübü ve Kazancı Tabiat Atlı Spor Kulübü olarak özel amaçlara hizmet etmektedirler. Emek sarfedenlere, destek olanlara müteşekkiriz.
Kestel de spor ve tesisleşme konusuna giriş yaptık. Kulübleşmeyi, organize olmayı, tesisleşmeyi konuşmalıyız. Bakanlığı ayrı yere koyalım o iktidar. Yerelde Kestel Belediye Sporumuzun lokali yenileniyor inşallah. Kupaları, madalyaları, hatıraları nerede? müzesi var mı? Konuşalım, duygu ve düşüncelerimizi paylaşalım istiyorum.
Gününüz neşeli bereketli geçsin.
Sağlıcakla kalın. Mutlu yaşayın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
18 Eylül 2023 Yazarlar
16 Eylül 2023 Yazarlar
15 Eylül 2023 Yazarlar
02 Eylül 2023 Yazarlar