logo

MAZİYE KISA BİR YOLCULUK

Bayram sonrası olağanüstü kongresini yapmaya hazırlanan Kestel CHP’de, heyecanlı yarışın galibi kim olacağından öte, Hatice Doğan ve Yıldıray Atlı’nın adaylıkları tartışılıyor.

Her CHP’li üyenin klasik bir söylemi vardır.

Her üye istediği yere aday olabilir.

Amenna bu söze söyleyeceğimiz bir sözümüz yok.

Ama, sürekli aynı kişiler, aynı yerlere aday olursa, bu hak değil, gasp olur.

Şimdi geçmişe bir göz atalım.

10 Yıl Kestel’de Şükrü Aksu’nun CHP ilçe başkanlığı ve beraberinde sadece 3-4 kişinin meclis üyesi olmasından başka bir seçim zaferi yaşanmadı.

Eğer ki, Şükrü Aksu, 2004 yılı seçimlerinde Ergün Aksoy için; O cezaevine girdi, bizim partimize böyle bir aday yakışmaz diyerek, ön kesmeseydi, bugün AKP’nin Kestel’de ne iktidarı ne de Belediyeyi kazanması mümkün değildi.

Keza, aynı yanlış sürekli yapıldığından dolayı, CHP Kestel de her defasında başarısını 5 yıl ötelemek zorunda kalıyor.

Bu dönem 47 yıllık olan Belediyeyi kazanma arzusu da, sırf seçimden seçime ortaya çıkan ve sadece kendilerini düşünenler yüzünden 52 yıla çıkmıştır.

CHP’de Yıldıray Atlı, döneminin en kazanma, en başarılı olma süreci de bana göre, ebediyete göç eden Mustafa Kurtoğlu, dönemidir. O dönemde de bazı kişiler kenarda durabilmeyi bilselerdi,Kurtoğlu ile aynı karelerde gözükmeselerdi, belki durum tersi bir etki yaratabilirdi.

Yine, Yıldıray Atlı’nın CHP ilçe başkanı olduğu dönemde, tüm adayların önü kesilerek belediye başkan adayının erkenden açıklanması ve bu adayında Yıldıray Atlı, olması bugün Akan ayaz üzerinde oynanan oyunların da o dönem oynanmasından dolayı, üzülerek söylerim ki, farklı seçim mağlubiyetlerine neden oldu.

Unutmayalım ki, Yıldıray Atlı, diğer ittifak adaylarıyla birlikte girdiği seçimlerden almıştı o kadar oyu. Son yerel seçimlerde büyük hezimet yaşayan İyi Partinin oyları o dönemlerde Atlı’ya verilmişti.

Biraz daha konunun içerisine girecek olursak, Ne Yıldıray Atlı ile ne de Hatice Doğan ile parti en küçük bir başarı elde edemedi.

Şimdi her ikisinin de çıkıp ilçe başkanlığına aday olmaları, akıl tutulmasından öte bir şey değildir.

Bu partide ilçe başkanlığı yapmış, belediye başkan adaylığı yapmış bir Yıldıray Atlı’nın tekrar başa dönmesi şaşılacak bir durumdur. Başa dönmektense, ileriye gidip milletvekilliklerine, il başkanlıklarına aday olmak yapılacak en akıllı seçimdir bana göre.

Keza, yaşadığımız son seçim döneminde belediye başkan adaylığı için ilçe başkanlığından istifa eden, daha sonra da adı aday gösterilmeyince, paylaşım siteleri, instegramlarda, facebooklarda boy boy, İlçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları istifa ettiler diye reklam yapanların yeniden ilçe başkanlığına aday olmayı düşünmeleri bile bu partiye yapılacak en büyük kötülüktür.

Çünkü, seçimi kazandıkları taktirde bir daha partiyi yüz üstü bırakıp gitmeyeceklerinin hiçbir garantisi yoktur.

O bakımdan, CHP’nin Kestel ilçe delegelerine sesleniyorum:

Denenmişi, partiyi yüzüstü bırakıp kaçanı değil, her zaman bu partinin yanında olacak olan, ayrıştırmadan, bölmeden, birleştire birleştire kazanacağına inandığım Ali Ekber Aşam’dan yana kongrede tercihinizi kullanmanız, partimizin geleceğinedir.

Ahbap-çavuş ilişkilerini bir kenara bırakarak, karar verelim.

Cumhuriyet Halk Partisi, hiç kimsenin oyuncağı değildir.

Böyle görenlere de, bu primi vermeyelim…!

Share
524 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?