Son Dakika


MHP Lideri Devlet Bahçeli hepimizi şaşırtmaya, hatta şok etmeye ve siyasette ön almaya devam ediyor. Tarih 15 Mart 2022 sn. Bahçeli bakın ne diyor,
Sn. Kılıçdaroğlu iktidar olduktan sonra terörist Selahattin Demirtaş’ı, Sorosçu Osman Kavala’yı serbest bırakacaklarını ifade etmiş, Fetocuları da salacak mısın, Öcalan canisini de salacak mısın, teröristleri topluca salacak mısın, peki bunları nasıl yapacaksın, hâkim değilsin, savcı değilsin, mahkeme değilsin ve tarafsız Türk yargısının yerine geçip nasıl hüküm vermeyi planlıyorsun demişti, bu söylediklerini MHP’nin arşivlerinde hala bulabilirsiniz, silinmemiş duruyor. Peki, aradan geçen bu kısa sürede ne oldu, ne değişti de bu kadar U dönüşü söylemlere dönüştü.
4.11.2025 Tarihinde sn. Bahçeli bakın ne dedi, ceza evindeki eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesinin Türkiye için hayırlı olacağını söyledi, çünkü AHİM bu davayı 4. ve son kez görüşüp Türkiye’nin yaptığı itirazı reddederek kesinleştirmiş oldu, iyide 9 yılını ceza evinde dört duvar arasında eşinden ve çocuklarından, anne babasından uzakta geçirtmek zorunda bıraktığınız bu insanlara bir özür borcunuz olmayacak mı, bunun için dokuz yıl beklemek mi gerekiyordu, hiç vicdanınız sızlamıyor mu, üç yıl önce daha doğrusu seçimlerden önce bu kişiler için terörist deyip, CHP ile ilişkilendirip vatandaştan oy toplayıp, Erdoğan’a seçim kazandırdınız, daha sonra Erdoğan’ında itiraf ettiği sahte video kasetler yayınladı. Henüz çok yeni ABD gezisinde, Trump yanında oturan Erdoğan’a canlı yayında hileli seçimleri en iyi bu bilir demişti kimseden ve sizden en ufak bir eleştiri gelmedi bu konuda, yenilir, yutulur cinsten bir şey değil bu, suçlamaya bakar mısınız, buna nasıl sessiz kalabiliyorsunuz bu ruh hastası ülkemizin Cumhurbaşkanını ne ile suçluyor, farkında değil misiniz.
TBMM’de kurulan komisyonun İmralı’ya gidip kendi deyimiyle örgüt lideri, kurucu önder olan bebek katili Apo ile görüşülmesi gerektiğini tekrarladı, bu heyetin içinde MHP Milletvekillerinin de olacağını söyledi. Bu bir tuzaktır, geçmişi yüzyıllara dayanan koskoca devleti bir teröristin ayağına gönderecekler, böyle bir şey asla olamaz, olmamalı.
Sn. Bahçeli, son grup toplantısında saray ile MHP arasında bir sorun olmadığını desteğin devam ettiğini açıklasa da, bu çelişkinin bittiği anlamına gelmiyor.
Sudan’da yaşananlara değiniyor, Gazze’deki devam eden zulmü lanetliyor, yine heyetin kurucu önder bebek katili apo ile görüşmesi gerektiğini söylüyor. Ama, ülkemizin gerçek gündemi olan ekonominin kötü gidişatından bir kelime söz etmiyor, enflasyon, pahalılık, geçim sıkıntısı, işsizlik bu konulara hiç girmiyor. MHP Milletvekilleri ve yöneticileri bu nedenlerle halkın içine girememekten yakınıyor, partilerinin hızla eridiğini, ilk seçimlerde ağır bir sonuçla karşı karşıya kalabileceklerine inanıyorlar.
Bahçeli’nin gruptaki konuşması da yakın gelecekte fırtınanın kopacağının yakın habercisi gibiydi aslında.
Son olarak; KKTC de yapılan seçimlerle ilgili söylenenlere bir bakalım, Cumhur ittifakının destek verdiği aday tam bir hüsrana uğradı, karşı taraf ezdi geçti diyebiliriz deyim yerinde ise, bunun üzerine sn. Bahçeli bu seçimler iptal edilmeli, yok sayılmalı, KKTC Meclisi de bir karar alıp Türkiye’nin bir ili olmalı demez mi, arkadaşlar KKTC ne kadar bize bağımlı bir devlet olsa da, bağımsız bir ülke konumundadır bu söylenen KKTC de oy kullanan insanlara ciddi bir hakaret, hür iradelerine bir saygısızlık değil midir.
Bir önceki yazımızda da, MHP ve sn. Bahçeli ile ilgili paylaşımlarımız olmuştu. Ama, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok konuda açıklama yapmıyor ve sürekli sn. Bahçeli, ön plana çıkıyor, bizlerde bu konuda ki düşüncelerimizi ve topladığımız bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz, MHP’li arkadaşlarımız tepki göstermesinler çünkü hemen hepsi benim yakın dostum, arkadaşım, oturup bu sorunları birlikte tartışıp çözebileceğimize, katkı koyacağımıza inancım da tamdır.
En kısa sürede MHP Kestel ilçe başkanımız benim için kardeşten ileridir, candır ve herkesin sevgisini kazanmış sn. Ahmet Eraslan’ı da ziyaret edip bu konularla ilgili fikirlerini ve düşüncelerini alıp sizlerle paylaşacağım.
ERZURUM’DA ASILAN PANKART
Ekrem İmamoğlu’nun olaylı bir Erzurum mitingi olmuştu hatırlayın, bir kısım ülkücü olduğunu iddia eden kişiler tarafından otobüs üzerinde taşlanmış, güvenlik güçlerimiz en küçük bir müdahalede bulunmamış, tomalar 1. lt. su bile sıkmamıştı bu gruba. İşte o gün Erzurum Ülkü Ocakları Binasına bir pankart asılmıştı, tarih 7 Mayıs 2023 üzerinde aynen şu yazıyordu.
GİTTİĞİ HER YERDE SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A ÖZGÜRLÜK İSTEYEN EKREM
ERZURUM DA DA İSTESENE, YANLIŞ YERDESİN, SELAHATTİN DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR.
ERZURUM ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANLIĞI.
Bakın iş döndü dolaştı neredeyse iki yıl içinde Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyen bunun Türkiye için hayırlı olacağını söyleyen kişi yine kendi partilerinin lideri sn. Devlet Bahçeli oldu.
Bu nedenle bu kadar U dönüşlerine benim aklım basmıyor, o nedenle bu siyaseti hiç sevemedim, büyük ısrarlara rağmen yapamadım gitti.
• Ülkemizin kurtarıcısı, büyük önderimiz M. Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 86. Yılı, aslında bu bir yas değil anma günüdür, neredeyse bütün Türkiye onu kalbine gömdü ve yaşatmaya devam ediyor.
• Geçen yılda yazmıştık yıllardır hangi akıl hala çocuklarımızı sabah karanlığında uyku halinde okula göndermeye razı olabiliyor hiçbir açıklama da yok, aslında bu bir tasarruf uygulaması, ne yazık ki özelleştirilen elektriğimizi yönetenler karları düşecek diye buna izin vermiyor, enerji bakanlığımızda izlemeye devam ediyor, öyle bir bolluk var ki ülkemizde tasarrufa falan ihtiyacımız yok.
• Ülkemizin değerli kulüplerinden biri olan Galatasaray’ımızı Hollanda’da tarihinde ilk kez bir Türk takımı olarak AJAX ‘ı hem de 3-0 gibi bir skorla yenmesi nedeniyle yürekten kutluyorum bir futbol insanı olarak. Bu başarıyı kutlamak için Galatasaray taraftarı olmak gerekmiyor. T.C. vatandaşı olmak, Türk olmak yeterli.
Sağlıklı, neşeli günler diliyorum
Osman Fahri Ünal
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
20 Ocak 2026 Yazarlar
19 Ocak 2026 Yazarlar
17 Ocak 2026 Yazarlar
17 Ocak 2026 Yazarlar