Son Dakika
DEVA Partisi Kestel İlçe Başkanı Mümin Bahar, yaşadığımız depremlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Afetlerin Devası hazır diyen Bahar’ın açıklaması kısaca şu şekilde: “Geçmişte başımıza gelen deprem, yangın, sel gibi pek çok doğal afet ülkemize derin acılar yaşattı. Türkiye pek çok kez yasa boğuldu. Doğayı göz ardı ederek ve afet gerçeğini yok sayarak hareket edildiğinde, çoğu önlenebilir zararın nasıl büyük acılara dönüştüğünü defalarca yaşadık.
Bugün iklim krizi nedeniyle tüm dünyada alarm zilleri çalıyor. Ülkemizde de tüm bu hakikati bilerek, bilimsel, akılcı, çevreci ve insan odaklı çalışmalar yapılması gerekiyor. İklim krizinin sebep olduğu afetlere karşı önlem almak son derece hayati bir mesele.
Biz; olası afetlere karşı alınacak tedbirleri en üst seviyeye taşımakta kararlıyız. Bunun siyasetin birincil görevi olduğunun bilincindeyiz. Sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam alanlarında, güvenli bir hayatın, insanın doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz.
DEVA Partisi olarak, nesiller arası adaleti temel bir ilke olarak esas aldık. Her alanda çevreyle uyumlu politikalar geliştirmeyi bir vatandaşlık görevi olarak görüyoruz. Tek bir canlının bile zarar görmemesi hedefiyle afetlerle mücadele etmeye kararlıyız.” diyen Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü: “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ile açığa çıkan acziyetin tesiri ile yeniden yapılandırılan afet yönetimi önceki döneme nispetle daha modern bir yapı arz etmekle birlikte, AFAD’ın aynı zamanda fazlasıyla icracı roller üstlenmesi ve birçok düzenlemenin kâğıt üzerinde kalması konunun bir bütün olarak yeniden gözden geçirilmesini kaçınılmaz kılmaktadır. Nitekim son 12 yıllık tatbikatı tüm iyi niyetli çabalara karşın bir başarı öyküsü olarak görmek mümkün değildir. Afetlerle başa çıkmak için sadece AFAD’ın mükemmelleştirilmesi ve yerel yönetimlerin etkili bir biçimde afet yönetiminin her safhasına dahil edilmesi de kâfi gelmeyecektir. Afet yönetiminde uzmanlaşmayı esas alan kariyer sisteminden, halkın afet konusunda bilgi ve becerisinin arttırılmasına kadar, kentsel ve kırsal yenilenme yaklaşımlarından, yapı denetim ve periyodik muayene sisteminin kurulmasına kadar, DASK’ın yeniden ele alınmasından sivil toplum ve gönüllülerin meseleye entegre edilmesine kadar birçok unsurun topyekûn birlikte yönetilmesi başarılmalıdır.” dedi.
BENZER HABERLER