Son Dakika


FETÖ illeti devleti devlet yapan tüm ayakları kanser haline getirmişti. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz yargıdır. Tüm ihanetlerini ve operasyonlarını yargı üzerinden gerçekleştirdiler. Son on yıla damga vuran, halkı kendi içinde ayrıştıran o dönem iktidarın da sonsuz destek verdiği bu örgüt birçok kirli operasyona imza attı. Balyoz, Ergenekon gibi kumpaslar güncelliğini yitirse de zaman zaman dönüp bu operasyonları hatırlamakta fayda var. Yargının silah olarak kullanılmasını, bazı kurumları ele geçirme ve muhalifleri cezalandırma aracı olarak görülmesini engellemek için bu davalardan çıkartılacak çok ders var. Birçok insan bu yalan davaların yalan suçlamaları nedeniyle intihar etti. Yılları heba oldu. Çocukları babasız büyüdü. Hepimiz bu olaylara yakından tanıklık ettik.
Şimdilerde unutmaya başlasak da geçtiğimiz günlerde biten bir dava ile bu davaları da hatırladık. Bir zamanlar “Hocaefendi” demez isek üzerimize yürüyenlerin şimdi lanet okuduğu malum şahıs, spor kulüplerini de ele geçirmek üzere harekete geçmiş ve Fenerbahçeyi de hedef almış, ancak bu kulübün biraz sert bir yapıda olduğunu söylemişti. İçeriden ele geçiremeyince yine yargı yolunu devreye sokup şike kumpasını hazırlamışlardı. Yargı kararı ile de şike suçlamalarının kumpas olduğu son karar ile ortaya çıkmış oldu. Zira Fenerbahçe Başkanı başta olmak üzere bir ok spor adamını cezaevine atan bu davanın açılmasına ön ayak olan soruşturmayı yapanlar, soruşturma sonunda davayı açanlar, dava sonunda ceza dağıtanlar ve ilgisi olan kişiler, sahte belge düzenlemek, iftira atmak haksız soruşturmalar açmak ve benzeri suçlamalar nedeniyle binlerce yıl ceza aldılar.
Geriye şikecilikle suçlanıp bedel ödeyen bir sürü spor adamı ve toplumsal barışı bozan futbol tartışmaları kaldı. FETÖ denilen bu hain örgütün en büyük zararlarından birisi de toplumsal barışı bozmasıdır. Kumpas olduğu şimdi yargı kararı ile ortaya çıkmış olsa da, Fenerbahçe’nin şike yaptığına dair FETÖ’cü hakimlerin verdiği karar üzerine o dönem ligi ikincilikle bitiren Trabzonspor Kulübü şampiyonluk kupasının kendisine verilmesini talep etmişti. Fenerbahçe camiası ise birlik olup karşı çıkmıştı. Mahkeme kararına göre haklı gibi görünen bir talepti bu. Ama şimdi yargı, bu kararın Fenerbahçe’yi ele geçirmek için FETÖ’cülerin hazırladığı bir tezgâh olduğuna karar verdi. Bu terör örgütü yüzünden iki takım taraftarları arasında kolay geçmeyecek bir gerginlik oluştu.
Askerlere açılan davalar ile de toplumsal kutuplaşmanın zemini hazırlanmıştı. Verilen zararlar büyük olsa da yaraların sarılması zor değil. Önemli olan bir daha yargıyı kimsenin emrine vermemek gerçekten bağımsız olmasını sağlamaktır. Ancak bu şekilde bazı güç odaklarının devlete sızması ve kendi emelleri için devleti kullanması engellenebilir. Zira bağımsız yargı hepimizi koruyacaktır. FETÖ illetinin bize öğretmesi gereken en önemli şey, devlet kademelerinde görevlerin liyakate göre dağıtılması ve devletin gücünü kullanan mekanizmalar ile yargının mutlak surette bağımsız olması gerektiğidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
25 Nisan 2026 Yazarlar
25 Nisan 2026 Yazarlar
24 Nisan 2026 Yazarlar
23 Nisan 2026 Yazarlar