Son Dakika
31 Mart 2019 yerel seçimleri her geçen gün yaklaşırken, ülkemizde son günlerde ana gündem yerel seçimler. Herkesin ortak kanaati bu seçim yerel seçimlerden çok öte bir seçim. Çünkü, ülkenin çok zor günler geçirdiği bir dönemden geçiyoruz. Öyle bir hale geldik ki; asgari ücretin 1.600 TL’den 2.000 TL’ye çıkmasına bile kimse sevinemedi. Çok örneğe gerek yok. Asgari ücret 1.600 iken 1-2 lira olan bir bağ maydanoz, bu günlerde 4-5 TL’den satılıyor. Yani maliyetlerin yükselmesi ile gerçek enflasyon, asgari ücretteki artışı daha işçinin cebine girmeden bitirdi.
“Böyle giderse ülkede ekmek kuyrukları olacak” diyeli, çok oldu. Bakın, sebze kuyrukları başladı. “Başka kim var ki!” inadı, sonunda vatandaşı “kuyruk” yaptı.
İsteyen “varlık kuyruğu” desin, isteyen “yokluk kuyruğu”, böyle bir tartışma içine girmenin anlamı da yok.
“Kuyruklar”, kapitalizmin doğasında var.
Kapitalizm, doğası gereği kuyruktan soymaya başlar.
Ortada bolluk olsa, ‘kuyruk’ olur mu?
Kimse aklımızla dalga geçmesin!
Fakat emin olun, vatandaş bunu hak etti!
Kendisini süründüreni bir daha seçiyor. “Size para vereceğim” diyeni seçmiyor. Nerden nasıl vereceğini kalem kalem açıklayana, “Nerden vereceksin!” diyor.
Gel de şaşma!
Adamlar “havlu” atıyor, vatandaş 1 liralık havlu için birbirlerini eziyor. Yazık, Türk milleti bu olamaz.
250 gram ‘çay’ için kadınları eziyorsun!
Üzerinde “AKP” yazan torbayı kapmak için, nerdeyse sen o torbaya gireceksin!
AKP, 17 yıldır altını, üstünü, petrolü, ülkenin öz sermayelerini yabancılara peşkeş çekti, “havlu” ile çeyrek kilo “çayı” da sana atıyor.
Ne rezil, çağ dışı bir görüntü!
Açlıktan ölsem, o araba peşinde koşmam!
Şereflice ölmek daha iyi!
İnsanlarda onur da kalmadı.
Bu ne ya!..
Altı, üstü, yarım kilo çay…
Alsan ne olur, almazsan ne olur.
Bu ülke çok zengin kaynaklara sahip…
Bu kaynaklar, yabancıların ve bir iki yandaşın elinde.
Seni, 17 yıldan beri kandıranların peşinde gideceğine, bir kere de “Ben insanım, bunları hak etmiyorum” diye düşün.
Bak o zaman daha güzel bir yaşam seni mutlaka bulacak…
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
18 Eylül 2023 Yazarlar
16 Eylül 2023 Yazarlar
15 Eylül 2023 Yazarlar
02 Eylül 2023 Yazarlar