logo

Kendim ettim, Kendim buldum

Sevgili okurlarım; Geçen hafta TUSİAD başkanları Ömer Aras ve Orhan Turan, Türkiye’nin şu anda yaşadığı maddi ve manevi sorunlarla ilgili, kamuoyuna eleştirel beyanda bulundular. Sevgili başkanlar, tamam çok güzel söylüyorsunuz da adama sormazlar mı ne oldu da Türkiye bu açmazın içine düştü .
Bu gün olanları sağlıklı bir şekilde anlamak için, yakın geçmişin kısa bir özetini çıkarmak gerekir.
Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlık devrimini yapan kadrolar, muhasır medeniyeti hedefleyen Türkiye Cumhuriyetini kurdular. Amaçları, bağımsızlık devriminden sonra demokratik devrimi yaparak, gelişmiş ülkelerin ligine katılmaktı. O yıllarda Türkiye de burjuva sınıf cılız olduğu için feodaliteyi tasfiye edip, demokratik devrimi yapacak güçte değildi, dolayısıyla ister istemez devleti yöneten kadrolar kısmi olarak feodallerle de uzlaşarak Kapitalist sınıf lehine oligarşik bir iktidar oluşturdular. 1950’ye gelindiğinde ekonomik ve sosyal hayatta Kapitalist sınıf Türkiye de burjuva demokratik devrimini yapacak seviyeye gelmişti. Fakat, bu korkak ve pısırık güruh demokratik devrimi yaparak Türkiye’yi gelişmiş ülkeler safına katacağına 1950’den sonra direksiyonu geriye doğru çevirerek, hem kendi sınıfına ihanet ettiler, hem de bütün Türkiye halkına ihanet ettiler. Bunu kasten mi yaptılar elbette ki hayır neden hainlik yaptıkları ayrıca değerlendirilecek bir konu olduğu için şimdilik es geçiyorum.
Ne yazık ki, biz anti kapitalistlerin trajedisi 1950’den sonra başlıyor. Burjuva sınıfımızın yapmadığı demokratik devrimin ihalesi, biz anti kapitalistlerin üstüne kaldı ne acıdır ki, biz onların yapması gerektiği devrimi yapmaya çalışırken, onlar feodal ideoloji artıklarıyla iş birliği yapıp, devlet gücünü de kullanarak yüz binlerce devrimcinin canına kıydılar ve ceza evlerinde çürüttüler.
Kısacası, Türkiye’nin bu geldiği noktanın başlangıç tarihi 1950’dir. Sayın Orhan Turan ve Ömer Aras, en iyisi siz hiç şikayetçi olmayın “kendim ettim, kendim buldum” türküsünü söyleyin.
Vallah kusura bakmayın, ben kendi şahsıma sizin yapacağınız iş için kılımı bile kıpırdatmam, ya insan gibi ortaya çıkıp kendi demokratik düzeninizi kurarsınız, hepimiz nefes alırız y ada Suriye ye bakıp kurbanlık koyun gibi sıranızı beklersiniz, keyfiniz bilir nasıl isteseniz öyle yapın.

Share
145 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?