Son Dakika


Dün, Bursa Merinos ve Kültür Merkezinde İyi Parti Bursa İl Başkanlığının iftarı vardı. Bu iftara, Genel Başkan Musavat Dervişoğlu’nun da katılması, oluşacak olan kalabalığın daha da artmasına sebep oldu.
Her ilçeden partililer, sivil toplum örgütleri iftara davet edilmiş.
İlçemizden de Ziraat ve Şoförler Odası başkan ve yönetimlerinin yanı sıra, bir çok partilinin katılım sağladığını gördüm.
Burada İyi Parti Kestel ilçe başkanı Hamza Gözüküçük’ü tebrik etmek gerekiyor. İlçesinden her gelen ile yakından ilgilenerek, örnek bir ev sahipliğinde bulundu.
Saat: 17:15 de Bursaspor kulübünü ziyaret eden Dervişoğlu, bu ziyaretin ardından iftar verilen Merinos Kültür Merkezine geldi.
Oturacağı yere zıt bir taraftan giriş yapan ve üyelerle kucaklaşarak salona giren Dervişoğlu’na ilgi de yoğun oldu.
Genel Başkanın konuşmak yapmak için sahneye çıktığında, Memleket ne zaman dara düşse, bizim de yolumuz Bursa’ya düşer. O sebeple buradayım diyerek söze başlaması, hem ülkenin dara düştüğünü, hem de yakında bir zamanda genel seçimlerin yapılacağının sinyali olarak değerlendirildi.
Bursa’nın kuşkusuz en çalışkan ve duyarlı milletvekillerinden birisi olan Selçuk Türkoğlu, Zulüm kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın biz karşısında olacağız. Sayın Genel Başkanımız siz buradayken bizlere de çok fazla söz düşmüyor diyerek ve saygı göstererek konuşmasını tamamladı.
Diğer bir Bursa milletvekili Hasan Toktaş ise; Şivan perverlerin değil, vatanperverlerin doldurmuş olduğu bu iftar soframıza her biriniz hoş geldiniz. Diyerek, konuşmaya başlaması alkışlandı.
Konuşmasına devam eden Dervişoğlu, “Türkiye bugün zordadır, emekli tenceresini kaynatamamaktadır. Asgari ücretlisi, işçisi zor durumdadır. Gençleri geleceklerinden umutsuzdur, kadını mutsuz ve güvencesizdir. Çiftçisi üretimden kaçmakta, yüksek maliyetler yüzünden toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamamaktadır. Esnaf, kira vergi, stopaj derdindedir. İnsanlar yüksek maliyet ve hacizlerle boğuşmaktadır. 25 milyonu aşmış icra ve haciz dosyaları adliyeyi çalışamaz ve kilitlemiş duruma getirmiştir. Bütün bunlar ülkeyi yönetemeyenler tarafından başımıza getirilen felaketlerdir. Hükümetin 2021-2026 yılları arasında yapmış olduğu yanlış politikalar yüzünden 250 milyar lira faiz ödemek zorunda kalmıştır. Ekonomi perişandır, Türk milleti geleceğinden umutsuzdur. Geriye tek bir çare kalmıştır. O da bu iktidardan kurtulmak olacaktır. Türkiye gerçek gündemlerle uğraşmak yerine yapay gündemlerle meşgul ediliyor. Yeni açılım süreci ihaneti ile meşgul ediliyoruz. Cani başının umut hakkından yararlanmasıyla başladı her şey, İyi Parti gurubunun mecliste almış olduğu kararı Bursa’dan açıklıyorum. Abdullah Öcalan denilen caniyi umut hakkı vaat edilerek Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu gazi meclisine kim davet ederse etsin, İyi Partili milletvekillerinin cesedini çiğnemeden bu hain meclise giremez kararını aldık. Mecliste komisyon kurma kararı alındığında, başta ana muhalefet partisini uyardık; Bu korsan komisyonlara ortak olmayın, yaşama geçirmek istedikleri hain senaryoya ortak olmayın dedik. Ama, üzülerek gördük ki, mecliste yaşanan trafik bütün siyasi partilerle olan diyaloglar bu komisyonun kurulmasını zorunlu hale getirildi. Bu komisyon 7 aydan beri çalışıyor bir rapor paylaştılar. Bu süreçte başka bir şey daha yaşandı. İmralı canisi ziyaret edildi. İmralı’daki şehit katili Abdullah Öcalan’la devleti eşitlemek istiyorlar, bu tuzağa düşmeyin dedik. Ama gördük ki, Abdullah Öcalan’ı meclis kürsüsüne davet eden, ona umut hakkı vaat eden bir siyasi partinin genel başkanı çıktı; İmralı2ya kimse gitmezse, üç beş arkadaşımla gerekirse İmralı’ya ben giderim dedi. O kişi Milliyetçi Hareket Partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ydi. Hain her yerde haindir. Bu hainliğin ve ihanetin hesabı sorulacaktır. İhanetin ve hainliğin zaman aşımı yoktur. Burada şehit ailelerinin huzurunda konuşuyorum. O caniyi İmralı’daki kodesinde çürütmek bizim boynumuzun borcu olsun.” Dedi.
Ezanın okunması ve oruçların açılması için yapılan dua, bugüne kadar duyduğum en güzel dualardan birisiydi. Başta; Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere diye başlayan ve Fatiha ile sone eren bu dua umarım ilçemizde bulunan müftü ve hocalara da örnek olur…
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
04 Nisan 2026 Yazarlar
31 Mart 2026 Yazarlar
30 Mart 2026 Yazarlar
20 Mart 2026 Yazarlar